Saleem Ashkar og Henschel Kvartetten

Saleem Ashkar og Henschel Kvartetten

Den Sorte Diamant - Dronningesalen

25. mar 2025

kl 20.00

1219 KØBENHAVN K

Vi afslutter Pianister i Diamanten med en koncert, hvor den markante palæstinensisk-israelske pianist Saleem Ashkar opfører musik skrevet og inspireret af Clara og Robert Schumann.

 

Den sidste koncert i serien Pianister i Diamanten er med den anmelderroste palæstinensisk-israelske pianist Saleem Ashkar, som sammen med tyske Henschel Kvartetten sætter fokus på Robert Schumann. Særligt på de personlige og musikalske dynamikker, der fandtes mellem Robert og hans kone, Clara Schumann.

 

I sin levetid skrev Robert Schumann adskillige små musikalske portrætter af personer fra sin samtid, og i samme ånd har Ashkar bedt to nutidige komponister om at skrive deres egne Schumann-portrætter. Den Sorte Diamant er sammen med koncertsalen Tonhalle Düsseldorf medbestiller af disse værker, der er komponeret af henholdsvis amerikanske Eric Nathan og kinesiske Wang Lu. Glæd dig til at opleve Henschel Kvartetten og Ashkars opførelser af to værker af Clara og Robert Schumann samt to nye værker, der begge bærer titlen Schumann.

 

Program:

Clara Schumann (1819-1896): Klavertrio

Eric Nathan (1983-): Clara Schumann

Pause

Wang Lu (1982-): Robert Schumann

Robert Schumann (1810-1856): Klaverkvintet

 

Medvirkende:

Saleem Ashkar, klaver


Danel Kvartetten:

Christoph Henschel, violin

Markus Henschel, violin

Monika Henschel, bratsch

Mathias Beyer-Karlshøj, cello