Savn og sammenhold

Savn og sammenhold

Musikhuset

08. nov 2024

kl 16:00

8000 Aarhus C

En koncert om minderne, der binder os sammen, og om musikken som det rum, hvor vi kan opbevare og dele livets smukkeste og smerteligste stunder.

Aarhus Symfoniorkester spiller musik til minde om det, vi har tabt: Fra hvert sit musikalske yderpunkt sætter Barber og Prokofjev tabet i musik.

Barbers undersmukke Adagio for Strings er en elegi over alt det, vi har tabt – både som enkeltpersoner og som samfund: Musikken bringer os sammen i sorgen, når vi mister dem, der betyder mest for os. Adagioen lutrer gennem sin smertelige skønhed.

”Et spørgsmål kastet ud i evigheden,” kaldte Prokofjev sin skærende sjette symfoni. Midt i sejrsrusen efter 2. verdenskrig står symfonien som et mindesmærke over de overlevendes sår – sår, der aldrig kan heles. I Prokofjevs mørke, rå og sorgfulde univers er krigen allestedsnærværende. Savnet gælder ikke kun de døde, men også alt det, som de overlevende har mistet.

Fyraftenskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.

Dirigent
Dmitry Matvienko

Værker
S. Barber
Adagio for Strings

S. Prokofjev
Symfoni nr. 6, 2. og 3. sats

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester