Shangri-La

Shangri-La

Musikhuset

04. sep 2024

kl 17:30

8000 Aarhus C

Gå ikke glip af Den Kinesiske Ballet ”Shangri-La”

Efter flere års dialog, afbrudt af Covid-19, er det lykkedes at indgå en aftale med Det kinesiske balletkompagni Chongqing Ballet Company om en turné i Danmark, som vil give et dansk publikum en enestående mulighed for at opleve nutidig kinesisk ballet.

Kinesisk ballet blander international ballet med kinesisk akrobatik og kropskunst i høj kvalitet, og akkompagneres af kinesisk musik spillet af professionelle musikere på historiske kinesiske instrumenter. Dekorationer, kostumer, lyssætning mv. repræsenterer ligeledes det særlige kinesiske udtryk, som gennem tiden har begejstret et bredt udsnit af Kinas milliardstore publikum, men som endnu ikke er særligt udbredt i Europa.

Om Chongqing Balletten
Chongqing er en af Kinas førende kulturbyer, og selvom byen er blandt Verdens største, med 34 millioner indbyggere, er byen og dens hundredvis af store kulturinstitutioner fortsat ukendt for en større offentlighed udenfor Kina.

Chongqing Balletten blev etableret i 2012 og er den førende professionelle ballettrup i Midtvest-Kina, kåret som en af de ti bedste kinesiske ballettrupper. Skuespillerne er uddannet fra Beijing Dance Academy, Shanghai Theatre Academy og andre professionelle balletskoler i og udenfor Kina, herunder Tyskland. Truppen har tidligere turneret i, USA, Europa, Asien og Nordafrika.

Udover klassisk ballet såsom Svanesøen, Nøddeknækkeren og Askepot, har Chongqing Balletten også prøvet kræfter med moderne værker og originale balletdramaer.

Om forestillingen
Forestillingen Shangri-La fortæller en bevægende historie om en ung maler, Dan Qing, der, træt af presset fra det moderne storbyliv og jagten på økonomisk succes, søger fred og sindsro i det åndelige eventyrland Shangri-La, inspireret af en ung kvinde, Zhuo Ma, og hendes bror, som han har mødt i storbyen. I Zhuo Ma’s landsby Ma Bang finder Dan Qing harmoni mellem menneske og natur. Gennem sin kærlighed til naturen – og nu også til pigen Zhuo Mar, finder Dan Qing ny inspiration i sit virke som kunstner, og hans nye liv sætter ham i stand til at frembringe endnu smukkere værker end før. Men undervejs møder han også udfordringer…

Forestillingen er inspireret af den britiske forfatter James Hilton’s roman ”The Lost Horizon” fra 1933, hvor hovedpersonen forlader et feteret luksusliv i storbyen med jagten på Shangri-La, det himmelske, åndelige paradis på jord. Et klassisk tema, men også en eviggyldig fortælling om menneskets søgen, tvivl og valg.