Smokie

Smokie

Hotel Fuglsøcentret

28. apr 2023

kl 20.00

8420 KNEBEL

Se på Guinness Book Of Hit Singles, og du kan blive tilgivet, at du troede, at Smokies succeshistorie var et 1970’er-fænomen.

Efter at 11 af deres 14 britiske hits kom i det begivenhedsrige musikalske årti. Dog er deres massive succeshistorie fortsat med at blomstre rundt om i verden, herunder Skandinavien, Sydafrika, Tyskland og endda Kina. Smokie er et band som har udsolgt turnéer og fået platinplader i fire årtier – 70’erne, 80’erne, 90’erne og i dag.

En hurtig opsummering af fortidens herligheder:

Smokie fandt først sammen i skolen i Yorkshire i slutningen af 60’erne. Efter at have gennemgået forskellige navne og stilarter, skrev de under med Mickie Mosts dengang ultrahotte RAK-label. Sange som ‘If You Think You Know How To Love Me’, ‘Don’t Play Your Rock’n’Roll To Me’, ‘It’s Your Life’ og ‘Oh Carol’ (alle Top 10 hits) blev ”hotte” og gav Smokie deres billet til at rejse verden rundt.

Lyden var en kombination af ”hook”-ladede sange og Smokies karakteristiske, men uforskammede ”Stateside”-påvirkede softrock-harmonier, deres vokalblanding – en raspende, følelsesfyldt lead.

Efter at have lavet et verdensomspændende salg på over 30 millioner, lavede Smokie ‘Wild Horses’, et Nashville-indspillet album fra 1997, der kostede bandet en kvart million pund at producere. Det gav dem fodfæste i amerikansk countryradio. Den tendens fortsatte med ’Uncovered’ og ’Uncovered Too’, som begge var kæmpehits i hele Skandinavien – nåede top 5 i Danmark, Finland, Norge og Sverige – og opnåede dobbelt platinstatus.

Smokie fortsætter med at være et af de mest succesrige bands i verden i dag. De seneste begivenheder, såvel nyheden med Terry Uttleys bortgang, har medført, at line-up’et i dag er nødt til at ændre sig og udviklet sig med tilføjelsen af Pete Lincoln, tidligere fra The Sweet på lead vokal, og Rhythm Guitar og Luke Bullard , søn af Martin Bullard, der træder ind i Terrys sko på bas og baggrundssang, arven fra Smokie, som blev grundlagt af Terry, vil leve videre, og Smokie ser frem til at se jer alle på deres fortsatte rejse.

Smokies line-up er:
Steve Pinnell på trommer
Mick McConnell på leadguitar og backing vokal
Pete Lincoln Lead vokal og rytmeguitar
Martin Bullard tastaturer
Luke Bullard på basguitar og backing vokal

Der er ingen røg uden ild, siger man – og Smokie skyder stadig på alle fem cylindre!

https://www.smokie.co.uk