Svaneborg Kardyb (DK)

Svaneborg Kardyb (DK)

Store VEGA

12. dec 2024

kl 20.00

1674 KØBENHAVN V

Knitrende, skandinavisk jazz og minimalistiske grooves i skøn forening

Svaneborg Kardyb er Nikolaj Svaneborg (Wurlitzer, Juno, klaver) og Jonas Kardyb (trommer, percus- sion), en prisvindende duo fra Danmark som siden 2019 har excelleret med knitrende, skandinavisk jazz og minimalistiske grooves i smuk forening.

Svaneborg Kardyb udspringer fra Aalborg i Nordjylland, hvor de første gang mødtes i 2013, og hvor de allerede dengang diskuterede idéen om at starte en duo. Seks år skulle der dog gå, før projektet blev realiseret. Svaneborg Kardyb er en duo, som er et format, der giver dem en masse plads at fylde ud eller lade stå tomt:

“Vi nyder minimalismen og det fokus, det giver til sammenspillet. Vi kommer fra ret forskellige musikalske baggrunde, Nikolaj fra Skandinavisk Jazz og Jonas fra Roots, blues og folk, så vores musik er ligesom summen af vores personlige bidrag. Den prøver heller ikke på at være mere end dét. Det er ret unikt at kunne dele dette musikalske sprog og venskab."

Med inspirationskilder som Nils Frahm, Esbjörn Svensson og Jan Johanssons mesterværk Jazz På Svenska, er deres musik en udsøgt og frydefuld sammensmeltning af smukke melodier, delikat minimalisme, catchy grooves og subtile elektroniske vibes, nordisk atmosfære og organisk sammenspil – alt sammen understreget af en uforbeholden lyst til at spille sammen.

Efter udgivelsen af duoens første albums, Knob fra 2019 og Haven fra 2020, fulgte i 2022 duoens tredje album Over Tage som samtidig markerede deres debutudgivelse hos Gondwana Records; et pladeselskab kendt for at huse navne som Mammal Hands, Portico Quartet og GoGo Penguin, hvis musik lige som Svaneborg Kardyb forsøger at udforske det uudforskede rum mellem genrer.