THE CHATS

THE CHATS

Store VEGA

20. nov 2024

kl 20.00

1674 KØBENHAVN V

Forrygende australske punkrockere kommer til Danmark

Support: The Prize

The Chats inviterer til punkrockfest med sangene fra deres seneste album ”Get Fucked” den 20. november i Store VEGA.

Hold på hat og briller! For når australske The Chats sætter strøm til forstærkerne, bliver der ikke taget nogen fanger.

The Chats blev dannet i 2016 i Queensland og dyrker en kærlighed til simpel og upoleret punkrock, fyldt med skarpe guitarriff, hurtige temposkift, vrængende vokal og selvironiske tekster om at være ung, ryge smøger og drikke øl – en sangtitel som ”I’ve Been Drunk in Every Pub in Brisbane” siger ligesom det hele!

De er flasket op på Ramones, Black Flag og Buzzcocks, men nævner også australske rockgrupper som Cosmic Psychos, Dune Rats og Eddy Current Suppression Ring som inspirationskilder. The Chats har desuden lavet en hyldestsang til AC/DC (”AC/DC CD”) og fortolket Metallica på tribute-albummet ”The Metallica Blacklist” (2021).

Gruppen gjorde for alvor opmærksom på sig selv med singlen ”Smoko”, der gik viralt i 2017 og blev rost af rockstjerner som Dave Grohl, Josh Homme, Iggy Pop og Arctic Monkeys’ Alex Turner. Nummeret stammer fra den fremragende selvudgivne ep ”Get This in Ya!!”, der i 2019 blev genudgivet af det prestigefulde garagerock-label Burger Records (Brian Jonestown Massacre, Thee Oh Sees, Michael Cronin).

I 2020 udkom deres første fuldlængde ”High Risk Behaviour”, efter sigende opkaldt efter en bøde, som trommeslager Matt Boggis modtog for at skate hasarderet. Albummet var et stort hit i Australien, hvor det gik top 5, og det blev rost i medier som NME, Q Magazine, NME og Kerrang!.

Det blev i 2022 fulgt op af ”Get Fucked”, der byder på flere fræsende veloplagte guitarangreb. Pitchfork tildelte albummet den flotte karakter 7,7, ligesom bl.a. NME og DIY Magazine roste det. Og på den australske albumhitliste kravlede albummet helt op på en andenplads.

Live er The Chats også en energipumpende oplevelse. De har gennem årene turneret intensivt uden for hjemlandet, ikke mindst i England, og bl.a. været supportband for Guns N’ Roses. Der er således lagt op til en punkrockfest af en anden verden, når den australske trio, anført af den altid kamplystne forsanger Eamon Sandwith, giver koncert den 20. november i Store VEGA.