Treenige toner

Treenige toner

Musikhuset

30. jan 2025

kl 18:30

8000 Aarhus C

Alle gode gange tre. Oplev Aarhus Symfoniorkester og tre unge danske talenter i selskab med tre toneangivende tyske romantikere til en aften fuld af spirende kærlighed, ærefrygt og vild natur.

Hos Mendelssohn, Beethoven og Weber møder man romantikken i sin spirende begyndelse: De tre komponister skildrer kærligheden, samspillet og den ærefrygtindgydende natur gennem hvert sit musikalske temperament.

I Webers fine ouverture til Der Freischütz står romantikkens drama dirrende mellem livet og døden, mellem ondskab og kærlighed.

Mendelssohns skotske symfoni vælder over af dragende romantisk natur, maleriske klange og vidunderligt fine temaer. Her møder man mørke storme, munter leg og lange syngende linjer: Musikhistoriens allerstørste følelser formidlet ligefremt og let.

Tripelkoncerten er et sjældent dyr i den klassiske verden: Ikke bare er Beethovens koncert for violin, cello og klaver en af de eneste af slagsen – det er også sjældent, at den bliver opført. Orkestret har lagt den i hænderne på nogle af de mest talentfulde unge danske solister, som de seneste år har besøgt Aarhus Symfoniorkester: Anna Agafia, Jonathan Swensen og Gustav Piekut.

Dirigent
Marc Soustrot

Solister
Anna Agafia
violin

Jonathan Swensen
cello

Gustav Piekut
klaver

Værker
C. M. v. Weber
Ouverture til Der Freischu¨tz

L. v. Beethoven
Koncert for violin, cello og klaver

F. Mendelssohn
3. symfoni, “Den skotske”

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester