TROPICAL FUCK STORM

TROPICAL FUCK STORM

Pumpehuset

06. nov 2024

kl 20.00

1554 KØBENHAVN V

Ustyrlige australiere indtager Pumpehuset

Tropical Fuck Storm, der blander artrock, psykedelia og punk, giver koncert i Pumpehuset den 6. november.

”Det er vist minimum et årti siden, at jeg har været så ophidset over en ny rockplade”.

Sådan skrev Informations anmelder om Tropical Fuck Storms mesterlige 2019-album ”Briandrops”, som han kaldte ”et syremagisk postpunket vidunder, så fuldbyrdet og excellent på så mange niveauer, at det egenhændigt revitaliserer rocken som sandhedsserum og rusmiddel”.

Store ord – men Melbourne-kvartetten er med sin antiautoritære og grænsesøgende tilgang en unik og ustyrlig enhjørning på bersærkergang i rockhistoriens bugnende skatkammer.

Tropical Fuck Storm blev dannet i 2017 ud af asken fra den anerkendte punkblues-gruppe The Drones. Efter at have udgivet en serie af 7”-singler og turneret med Band of Horses og landsmændene – og sjælevennerne – King Gizzard & the Lizard Wizard udgav de i 2019 den Birthday Party-flossede og udsyrede debut ”A Laughing Death in Meatspace” via det amerikanske indie-label Joyful Noise (Deerhoof, Sebadoh, Surferblood).

Allerede året efter udkom førnævnte ”Briandrops”, der for alvor gjorde Tropical Fuck Storm til et af rockens hotteste nye navne, både på grund af deres vitale og kompromisløse fusion af artrock, psykedelia og punk og deres magt- og normkritiske tekster.

Soundvenue har fx udråbt dem til et af tidens bedste protestrockbands i ånden fra Rage Against The Machine, Politiken har rost dem for ”deres oprørske psych-punk med lige dele modhager og ubøjelig energi”, og selveste Iggy Pop har erklæret sin kærlighed til gruppen.

Som det boblende kreative kollektiv de er, har Tropical Fuck Storm siden udsendt albummet ”Deep State”, der bl.a. blev rost i Uncut, Mojo og Kerrang!! og stormede ind på en 7. plads på den australske albumhitliste, og hele fire ep’er – senest ”Submersive Behaviour” med covers af bl.a. Jimi Hendrix og The Stooges.

Tropical Fuck Storm er lige nu på turné som support med legendariske Bikini Kill, hvor de for nylig gæstede Store VEGA. Den 6. november vender firkløveret tilbage til Danmark, når de inviterer til ustyrlig og inkluderende rockfest i Pumpehuset.