VEGA Backstage

VEGA Backstage

VEGA Lounge

28. nov 2023

kl 17.30

1674 KØBENHAVN V

Oplev VEGA-magien udenfor åbningstid

VEGA er det tidligere Folkets Hus. Siden Vilhelm Lauritzen tegnede den smukke, funktionalistiske bygning, der slog dørene op i 1956, har hver en krog været dedikeret til fællesskab, kunst og kultur. Oprindeligt dannede huset rammen om den danske arbejderbevægelse, som i flere årtier arrangerede alt fra politiske møder og kongresser til sølvbryllupper og juletræsfester i huset på Enghavevej.

I dag er Lauritzens arkitektoniske genistreg Danmarks førende koncert-venue med over 400 arrangementer årligt fordelt i tre koncertsale med besøg fra både internationale superstjerner og nye upcoming navne.

På en VEGA Backstage-rundvisning dykker du ned i mere end 60 års levet historie mellem de brune træpaneler. Du får både indblik i koncertproduktionerne og husets særlige historie. Du får svar på, hvordan musikerne starter deres aften, inden de træder ud på scenerne, hører de bedste historier fra vores første 25 år som spillested samt får indsigt i udviklingen fra arbejderhøjborg til Danmarks største, rytmiske spillested.

Rundvisningen er med VEGA-historiker Nikolaj Muldkjær og starter kl. 17.30 foran Store VEGAs indgang. Hele touren tager ca. to timer, og der afsluttes med en øl eller vand. Dette er inklusiv i billetprisen.