Victor Leksell (SE)

Victor Leksell (SE)

Store VEGA

11. nov 2024

kl 20.00

1674 KØBENHAVN V

Svensk popstjerne giver koncert i VEGA

Victor Leksell, der herhjemme er kendt for sit samarbejde med Tobias Rahim, giver koncert i Store VEGA den 11. november med sangene fra sit spritnye album ”Tid & Tro”.

Det er nærmest en underdrivelse at kalde Victor Leksells musikalske udvikling de seneste år for en kometkarriere. For siden han udsendte sine første sange i 2018, har han indtaget en urørlig plads i toppen af svensksproget pop og sat den ene rekord efter den anden.

Som en af Sveriges førende kunstnere, der headlinede Lollapalooza Stockholm og leverede en mindeværdig optræden på Danmarks Smukfest i sommeren 2023, er Victor Leksell nu endelig ved at gøre sig klar til sin hidtil mest ambitiøse nordiske turné i 2024. Når han går på scenen på det ikoniske VEGA i København, er Victor bevæbnet med sit seneste album "Tid & Tro." Begejstret for endelig at præsentere sit eget show, ser Victor frem til at skabe en dybere forbindelse med sine fans i den intime setting.

Victor Leksells succesopskrift er klassisk svensk. Han skriver stærke, tidløse og iørefaldende sange, der taler direkte til lytterens følelser. Især kan yngre generationer spejle sig i hans ærlige og åbenhjertige tekster, der tilbyder et alternativ til den moderne verdens flygtighed, opskruede tempo og forvirrende kompleksitet.

2020 blev et skelsættende år, hvor det store gennembrudshit "Svag" ikke bare dominerede hitlisterne i Sverige og Danmark, men også skubbede ham frem i rampelyset på den danske musikscene. I juni blev det fulgt op af debutalbummet ”Fånga mig när jag faller”, hvorfra 10 ud af 11 numre gik direkte i top 50 på Spotify i Sverige. 2020 blev da også året, hvor den unge popkomet blev den første svensksprogede musiker, som opnåede 100 millioner afspilninger af sine sange. Som kronen på værket modtog han i 2021 tre Grammyer for debuten, og siden har han bl.a. vundet to priser ved det svenske P3 Guld.

I januar 2024 udkom Victor Leksells anden fuldlængde ”Tid & Tro”, der understreger hans evne til at skrive melodiøse og personlige popsange med bred appel. Albummet gik da også nummer 1 i hjemlandet og blev rost i store svenske medier som Aftonbladet, Nöjesguiden og Götesborg-Posten. "Tid & Tro" reflekterer over Victors rejse siden hans debut og udforsker nye kreative sfærer. Som han selv fortæller: "Albummet dykker ned i de endeløse søvnløse nætter, en søgen efter identitet og euforien ved at opdage lykke inden i."

Samarbejdet med Tobias Rahim om den nye dansk-svenske version af "STOR MAN" i 2023 bekræftede yderligere hans status som en respekteret kunstner i Danmark, hvilket blev cementeret med en koncert på sidste års Smukfest. Til efteråret kan den svenske popstjerne igen opleves herhjemme, når han den 11. november indtager Store VEGA med sangene fra sit nye stærke album.